Пропускане към основното съдържание

The Spice Girls Story: Viva Forever!


На 26 юни 1996 година Spice Girls издават дебютния си сингъл Wannabe във Великобритания. Песента влиза в класациите директно под № 3, а още през следващата седмица е се изкачва на първата позиция, където остава седем седмици. Песента става популярна в цял свят и оглавява класациите в 31 държави, превръщайки я в най-продаван сингъл, при това дебютен, на дамска група за всички времена. Wannabe помага на The Spice Girls да пробият и на трудния пазар в САЩ, където песента дебютира под  № 11 в Hot 100 Chart. По това време това е най-високият дебют на британска група в САЩ, биейки рекорда на Бийтълс с I Want to Hold Your Hand. Четири седмици по-късно Wannabe  е на първо място в САЩ.


През ноември 1996 Spice Girls издават дебютния си албум Spice в Европа. Успехът е безпрецедентен и се сравнява с Бийтълсманията, поради широкия интерес към групата. Само за седем седмици от Spice са продадени 1,8 милиона копия, при това само във Великобритания. Това прави момичетата от Spice Girls най-бързо продаваната група след Бийтълс. В крайна сметка, албумът продава 3 милиона копия във Великобритания и е на първо място в продължение на 15 седмици. В Европа и САЩ това е най-бързо продаваният албум за 1997 и става съответно 8 и 7 пъти платинен.

След ноща на 26 юни 1996 музикалната история започва да се променя с всеки сингъл, които момичетата от групата пускат на пазара...

Коментари

Популярни публикации от този блог

Лято

Според „Уикипедия” лято е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с есента, зимата и пролетта. Астрономично лятото започва с лятното слънцестоене (около 21 юни в Северното полукълбо и 22 декември в Южното полукълбо) и свършва с есенното равноденствие (около 23 септември в Северното полукълбо и 22 март в Южното полукълбо). В метеорологията се използва различна конвенция - месеците юни, юли и август в Северното полукълбо и декември, януари и февруари в Южното полукълбо.