Пропускане към основното съдържание

Живот като на кино


Доста интересна седмица си спретнахме. Живяхме два дни почти като в „От местопрестъплението” с тази разлика, че там се справят с тези неща за 45 минути, а ние тука за 45 часа. И то к`во излезе пак, много шум за нищо. Телевизиите се надпреварваха от кой балкон да снимат и по колко извънредни емисии да пускат, вестниците леко със закъснение отразиха не до там точна информация, а хората стояха и се чудиха коя информация е най-вярна. За мое голямо учудване телевизията на Сашо Диков, която предава от села и паланки дори ако играе футболния отбор на с. Рупци и с. Реселец, а в този ден и час за тази медия бяха важни други новини. Така беше и за единствената ни новинарска телевизия „Европа”. И за тях други теми бяха водещи, а това, което ставаше в Сливен като че ли за тях се случваше в Мозамбик. Браво колеги! Така се прави! То веднъж ще се случи нещо като по филмите и вие ще спите зимен съм. Ама стига вече пролетта дойде, сменихме времето и започнахме с пролетното почистване. И както са казали старите хора „всяко чудо за три дни”.

Жалко само за момчето, което ще гние в затвора до живот, и на което обещаваха, че няма да му се случи нищо само да излезе от трезора на банката. Три обвинения са повдигнати срещу Стефан. 28-годишният охранител е обвинен в опит за въоръжен грабеж в особено големи размери, в опит за убийство и за задържане на заложници. Е и на това, ако му се вика нищо няма да ти направим... В зората на чалгата имаше една песен, в която се пееше...

„За милиони няма закони,
за кокошка няма прошка.
Кокошкаря няма как,
ще лежи в затвора пак!”


Това се и случва са тази история в Сливен. Всички бандити и убийци, които крадяха и продължават да крадат на свобода, а бедното момче ще отнесе най-голямата присъда.
Само едно ме радва в цялата ситуация. Приятелите и съселяните на Стефан организираха подписка в негова защита и го подкрепят в този труден за него период. И хайде журналя от типа на Карбовски и други такива да не си правят опити за вдигане на и без това ниският си рейтинг като започнат да правят предавания от селото на Стефан с негови близки и приятели. Няма нужда... разберете, че за тези 45 часа хората намразиха още повече думата журналист и хората, които работят това. Защо ли? Сами си отговорете на този въпрос.
Естествено това не беше краят на изплискалите легена. Безработен се барикадира в седем етажен блок в Пловдив и заплаши, че ще се взриви. Честито! Е не успя да се взриви човечеца, но за сметка на това пък го вкараха в лудница. Поне там ще се грижат за него.
Какво ли ни чака от утре?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Лято

Според „Уикипедия” лято е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с есента, зимата и пролетта. Астрономично лятото започва с лятното слънцестоене (около 21 юни в Северното полукълбо и 22 декември в Южното полукълбо) и свършва с есенното равноденствие (около 23 септември в Северното полукълбо и 22 март в Южното полукълбо). В метеорологията се използва различна конвенция - месеците юни, юли и август в Северното полукълбо и декември, януари и февруари в Южното полукълбо.