Пропускане към основното съдържание

Попфолкът няма място на Евровизия

Преди малко в един сайт четох мнението на Нели Рангелова относно участието на поп фолк изпълнители на "Евровизия".

„За мен е пълна заблуда да си въобразява някой, че някоя от младите звезди на попфолка ще представи България на Евровизия достойно. Това е пълна заблуда. Първо нито една от тях не е направила самостоятелен концерт в зала 1 на НДК, която за съжаление е само 3500 места. Представяш ли си как ще се чувства тази звезда Х, която освен в чалга клубовете не е ходила никъде другаде и забутаните ресторантчета, защото ако искат да ме излъжат, че пеят само на страхотни заведения - това са пълни лъжи. Имам приятелки от тях и знам за какво става дума. Как си представяш да се чувства едно такова момиче?! Да излезе с късата пола, да и се вдигне, за да ú се видят интимните подробности и прическата на тялото ú. Как ще се движи тя на сцената на Евровизия, как ще се чувства, а как ще пее на живо?! Може би ще си обърне микрофона на обратно ли, как? Въобще това са пълни заблуди!”

Това е мнението на Нели, което аз подкрепям напълно. Като четях това й изказване имах чувството, че аз съм го казал. Браво Нелка, ти единствена от така наречената гилдия реше да го кажеш на глас. Нека както се казва в онази народна поговорка „Всяко жаба да си знае гьола”.
Страна ми стана злобата, която се изсипва под мнението на една Нели. Ето една малка част от тях.

„Мила Нели, много си заблудена. Поп фолк не ми е любимата музика, но поп фолк певиците определено се държат много по адекватно на сцената от вас-естрадните изпълнители.”

„Иска и се на Нели да участва на Евровизия, спор няма, но годинките са и в повече, а и хубави песни няма напоследък...

"нели, нямаш право да судиш, защото ти самата си никоя,повечето хора дори незнаят коя си"

„Несериозни аргументи. Азис напьлни до дупка най-големият стадион в Бьлгария, а Нели Рангелова няма нова продукция поне от 20 години-не знам дали може да напьлни и един ресторант с публика. „

Искам само да отбележа, че оригиналния правопис на потребителите е запазен. Доста странни мнения, имаше оста много, но нямах нерви и времето да ги чета всички. Какво се оказва. Мнения дават потребители, които са върли фенове на музиката, която промени българската психика и сега всяка втора мома над 12 ходи с гол пъп и кълчи кълки по дискотеките. Мнения дават хора, които си мислят, че БИАД е дискотека създадена през 90-те и всички сръбски, гръцки и турски певци крадат от нашите, щом чуят оригинала на песента. Та драги ми даващи мнения. Първо Нели никога не е имала желание да се явява на "Евровизия". Второ не знам дали Нели Рангелова е никоя, но фолк гърлите, които защитавате... кои са? И кой ги знае като всички изглеждат по един и същи начин. Трето Азис не е напълнил стадион „Васил Левски”, а просто сцената беше дръпната по-напред и така се създаде илюзията, че Васил е напълнил най-големия стадион в България. Мили ми попфолк фенове не го бъркайте с Мадона, защото колко и да му се иска няма да бъде като нея. Четвърто - Нели Рангелова на два пъти пълни зала 1 на НДК, а последната й песен излезе пред няколко дни. Така, че да се твърди, че няма нова продукция е смешно. Едва ли Аднреа, Малина, Капина и Боровина ще могат да напълнят било то зала, която събира 3 500 души. Едва ли?

Все пак „Евровизия” не е годишните награди на „Пайнер”. Там се иска наистина сценично присъствие, което липсва на чалга певиците, които си милят, че щом се разхождат от единия до другия край на сцената и крещят с пълно гърло като на полето имат поведения на сцената и пред феновете. „Не ви чувамммммммммммммм” и „Не ви виждамммммммммммммм” са изрази подходящи за пасане на добитък, крави ,овце ,кокошки и т.н. Явно фолк „дивите” си мислят, че пеят пред животните на село, от където всъщност са и самите те.

Не става така лесно на евровизията момичета. Така че мястото ви е в опушените заведения. И както се казва „по-добре първи на село, отколкото последен в града”.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Лято

Според „Уикипедия” лято е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с есента, зимата и пролетта. Астрономично лятото започва с лятното слънцестоене (около 21 юни в Северното полукълбо и 22 декември в Южното полукълбо) и свършва с есенното равноденствие (около 23 септември в Северното полукълбо и 22 март в Южното полукълбо). В метеорологията се използва различна конвенция - месеците юни, юли и август в Северното полукълбо и декември, януари и февруари в Южното полукълбо.