Пропускане към основното съдържание

Неделен фолк, че попа още спи

Неделя, малко след 09:05 сядам да пиша поредните измишльотини за блога. На вън времето е леко все едно си в Лондон (макар, че на сърце ми е повече Ню Йорк, ама за случая си отива Лондон )... мъгла, всеки момент ще завали, а слънцето си е взело в неделния ден отпуска. И то пък от к`во се преработи милото не можах да го разбера, ама както и да е...

Та както ви бях обещал преди няколко дни ще коментирам краденото видео на Андреа. То бива то може, ама това вече е нагло. Решило момето или някой умен мозък от екипа и да си присвоят без срам промото на седмия сезон на сериала „Отчаяни съпруги". Е това е вече безобразие. Първо беше Lady GaGa, сега съпругите. Е няма да бъдеш като тях колкото и да се пънеш. Сега, за да се измъкнат от ситуацията хора от екипа ще кажат „приликата е умишлена”. Аре вече стига с тоя номер, че почва да ми кипва някъде, няма да казвам къде. Всеки път едно и също и си мислите, че народа ви вярва. Е не ви вярва – повярвайте ми. Защото всеки път едно и също се оправдавате, а това вече става леко смешно.

Това ли ви е шоубизнеса, това ли са ви оригиналните идеи, за това ли стилисти, режисьори, оператори и какви ли още не хорица взимат по един джоб с пари. Е така всеки може. Погледаме малко американска телевизия, сега пък е още по-лесно, че има youtube и юруш на маслините. Е не сте оригинални и не сте най–велики и не сте номер едно по класациите. Според кой класации сте номер едно? Може би billboard... съмнявам се. В България няма официална класация, която да е от типа на billboard, в която песните, синглите и албумите влизат на определените места според продажбата им. В нашата страна продажби няма. За това и не може да има реална класация. „Пайнер” си правят тяхна си класация, „Ара мюзик” си правят тяхна и певиците им се бият в гърдите (по полека само да не се спука силикона), че са на челните места по класациите. Е добре, нека си вярват милите. Само на моменти стават смешни и най-страшното е, че се взимат на сериозно. Недейте бе момичета. На екран сте от една година, някой от няколко месеца. Това ще ви остане. След 10 години, кой ще ви помни освен роднините ви и някои друг заблуден фен.

Следващите няколко реда не са казани от мен, а от пионера на попфолка Радо Шишарката, който има едно много готино изказване за Глория. Цитирам „15 години на сцена и нито един хит”....

„В „Пайнер“ всеки може да стане звезда, правилата ги определя Митко Пайнера, понеже 99% от продукцията са кавъри. Така се раждат звезди в България - като ти дам три хита, и ти ще станеш звезда.”


Думите тук са излишни. Само ще кажа на момата Андреа. СПРИ ДА КРАДЕШ БЕ МОМИЧЕ, ИЗМИСЛИ НЕЩО, ЗА КОЕТО С УДОВОЛСТВИЕ ДА КАЖЕМ, ЧЕ Е АВТОРСКО.

Искам само да се извиня, че за пореден път пиша на тази музика, но има неща, за който не мога да си мълча. А музиката както знаят всички ми е болна тема.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Лято

Според „Уикипедия” лято е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с есента, зимата и пролетта. Астрономично лятото започва с лятното слънцестоене (около 21 юни в Северното полукълбо и 22 декември в Южното полукълбо) и свършва с есенното равноденствие (около 23 септември в Северното полукълбо и 22 март в Южното полукълбо). В метеорологията се използва различна конвенция - месеците юни, юли и август в Северното полукълбо и декември, януари и февруари в Южното полукълбо.