Пропускане към основното съдържание

В странна държава живеем...


Поп фолк музиката е на пиедестал, министъра ни е вечно разсърден за нещо, а мафиоти ще се кандидатират за президенти (по последните две теми не съм много кометентен, за това няма и да се изказвам).

Честно да ви кажа скучно ми е... скучно ми е да гледам как селските моми, които не могат да си кажат името ни занимават със себе си ежечасно от телевизионните екрани... от текстовите на песните им едно и също, ако някой не си е тръгнал, то ще е в сърцето й, тя обаче си ляга с друг, а трети я сваля. Е това, ако не е латино сериал... най-лошото в това е, че младото поколение гледа тези каки и иска да прилича тях, но те не осъзнават, че техните голи пъпове и кореми са само за сцената и не е някак ви култ да се пуснеш в автобус 111 с голия пъп, който е редно да обезкосмиш преди да го покажеш на широката аудитория... някак си не върви. Има и другата група хора, които отварят прозорците на колите си и надуват ритми от сорта на „На половина сега съм пияна...” явно лирическата героиня е върла алкохоличка след като в рамките на 3.50 мин. успя да се напие и то на половина.

Но най-силно впечатление ми направи една пищна „красавица” със звучното селско име Теодора, която напоследък засичам по каналите с песен, в която пее „Малка черна рокля на голо и горещо тяло от долу”. Извинявай мила ми певачке, но коя уважаваща себе си дама ще облече малката си черна рокля с един кат дрехи отдолу? Естествено, че ще е гола. Милата Coco Chanel, ако чуе как се подиграват с роклята й ще се откаже от нея. По принцип малката черна рокля трябва задължително да скрива коленете, при Теодора това не е постигнато... роклята крие по-скоро интимните й части отколкото коленете. По роклята не трябва да има никакви декоративни украшения: набори, бродерии, волани – Дорето и това не е спазила. Вее душата едни воали в клипчето режисирано съответно в стил турбо фолк – кей, яхта и разбира се тя се подмива в някаква вода. Та да се върна на роклята - тя се носи задължително с тънки черни чорапи - и тук не е спазено изискването. И като за финал, обувките задължително са затворени или поне със затворени пръсти и без никакви големи бижута. И в двата случая Теодора не е спазила етикета. Тогава текста някак си не си подхожда на видеото или видеото не си подхожда на текста или въобще да я нямаше таз песен, че си скъсах нервите с нея. И няма ли кой да каже на Dj Jerry, че вече не е модерно да си рус - живее в 2010 и че пеенето му леко е като на селска пиянка... стига ни една Тони Димитрова с дрезгав глас.

Има още доста такива песни в този жанр, за които ще пиша със сигурност. А сега отивам да се отдам на малко бира, цигари и начос... след малко ще гледам и MTV наградите, а утре... пак на тръстиката.

  • Всички текстове на песни и лица, за който говоря са случайни.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Лято

Според „Уикипедия” лято е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с есента, зимата и пролетта. Астрономично лятото започва с лятното слънцестоене (около 21 юни в Северното полукълбо и 22 декември в Южното полукълбо) и свършва с есенното равноденствие (около 23 септември в Северното полукълбо и 22 март в Южното полукълбо). В метеорологията се използва различна конвенция - месеците юни, юли и август в Северното полукълбо и декември, януари и февруари в Южното полукълбо.