Пропускане към основното съдържание

Камелия никога няма да бъде Мадона

Не можах да се сдържа... макар да знам, че пак ще си навлича гнева на фолк феновете по форумите, но не мога да го подмина нещото що се отнася до Мадона.

Та фолк тупалката Камелия, която от известно време мъчейки се като телевизионна водеща да понтира Опра Уинфи, което не й се отдава много, е решила да се прави на Мадона. Да се върна за секунда към Опра, която е американска телевизионна водеща. Нейното предаване „Шоуто на Опра” има няколко телевизионни награди „Еми” и се счита за най-успешното токшоу в историята на телевизията. Опра още се занимава с литературна критика, а като актриса има номинация за „Оскар”. Обявена е за най-богатата афроамериканка на 20-ти век и за единствения в света черен милиардер. Неща, които едва ли някога въпросната фолк певица ще постигне. Но както и да е. Не започнах темата, за да говоря за тв предаването й, а за новия й музикален проект, който носи „оригиналното” заглавие „Проект 13”.

Той включва всичко, което фирма "Пайнер" и Камелия са направили през всичките тези 13 години работа. В пакета влизат диск с най-новите песни на певицата, албум с всички бързи стари песни, CD с всичките й балади и DVD с най-хубавите клипове на Камелия. До тук добре. Браво на момичето. За 13 години показа, че може да се задържи на първите позиции в класациите на тв „Планета”, да бъде провокативна, да накара феновете каквото и да направи те да го заобичат. Още веднъж казвам „Браво”. Не мога обаче едно нещо да разбера. Кому беше нужно да наречеш новия си албум „Еротика”. Момиче! Камелия! Осъзнай се бе, слънце. Та това беше модно преди 18 години и първа отново го направи Мадона. Та Erotica е патентовано име от материалното момиче. За незапознатите ще уточня.

Erotica е петият студиен албум на Мадона. Издаден е на 20 октомври 1992 г. Тавата е пусната едновременно и с първата книга на певицата "Секс". На 6 януари 1993 г. RIAA (асоциация на Американската звукозаписна индустрия) му дава двойно платинен статус, отчитайки продажби от 2 милиона копия в САЩ. До днес по целия свят са продадени над 5 млн. копия. В cd-то Erotica основната концепция е сексуалността. Всяка песен показва различен аспект на еротиката, използвайки обикновено плътски връзки. Erotica е тавата, заради която наричат Мадона „студена и пресметлива“. Това е материал, който едва не съсипва кариерата й и заради когото тя и до днес не може да си възвърне напълно славата в Америка. Първоначалните намерения на кралицата на попа са били албумът да бъде съпроводен от нейната книга "Секс", която има същата снимка на корицата - оцветен негатив на лицето на певицата в стил а ла Анди Уорхол, от когото Мадона черпела вдъхновение по време на нейния т.нар. "период Еротика".

"Чиста" версия на албума била пусната, като единствената разлика била премахването на песента Did You Do It? поради твърде сексуалното й съдържание. Албумът, повдигащ мистичното було на секса, за да ни приеме в свят на болката и на екстаза, на радостта от живота и болката от загубата. Албумът, който ни напомня, че трябва да мислиш, за да не забравиш как се чувства. Макар и отхвърлян от критиците албумът Erotica е наричан ода, посветена на най-красивата от чисто човешките ни нужди - Секса в цялото му величие и прелест, представени от Мадона.

Защо ви разказах всичко това. Ами направих го, за да видите, че хората вече са го измислили, да разберете, че всичко при тях е с концепция и има идея. Големите звезди не си кръщават албумите с имена, които им харесват. И големите звезди не пускат албумите си за 1.80 лв. Както прави Камелия с новата си тава. Първо е смешно, второ е интересно как правиш албум, който няма и 2 лева, при условие че записите на едно CD са не по-малко от 20 000 лева. И на трето, но не на последно място – 1.80 ми стой някак си евтино, какъвто е й целят ни шоубизнес. Жалко. Не спряхте да крадете и може би никога няма да спрете. Камелия не се ли замисли, че е леко нагло да си кръстиш албума „Еротика”, при условие че преди 18 години най-известната жена в света вече го е направила. Едва ли Ками ще остане безразлична, ако след години някой си кръсти албума или сингъла „Златна рибка”?

И като за финал... на онези, които ще кажат:”К`ва е тази Мадона? Тя не може да пее”. Мадона в момента има значителен успех в над 100 страни. Продажбите на албумите и са оценени на стойност около 400 милиона долара, които са продадени, изключвайки сингли и maxi сингли (75 млн.). Най продаваният сингъл на Мадона е Hung Up с продажби над 9,6 млн копия. Най продаваният албум на Мадона е The Immaculate Collection с продажби достигнали 30 млн. копия. Неща, с които едва ли ще може да се похвали някога Камелия.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Лято

Според „Уикипедия” лято е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с есента, зимата и пролетта. Астрономично лятото започва с лятното слънцестоене (около 21 юни в Северното полукълбо и 22 декември в Южното полукълбо) и свършва с есенното равноденствие (около 23 септември в Северното полукълбо и 22 март в Южното полукълбо). В метеорологията се използва различна конвенция - месеците юни, юли и август в Северното полукълбо и декември, януари и февруари в Южното полукълбо.